Metalliseren

Na stralen is de vereiste ruw- en zuiverheidsgraad bereikt en is metalliseren de volgende stap in het oppervlaktebehandelingsproces. Metalliseren is het aanbrengen van een beschermingslaag tegen roest en corrosievorming en garandeert een optimale hechting tijdens het eventuele poederlakken (de laatste stap bij oppervlaktebehandeling).

Metalliseren, ook wel schoperen/schooperen genoemd, is van toepassing op zowel oude als nieuwe metaalstructuren. Hierbij verhitten en smelten we zink, of een legering zink- aluminium, en spuiten we het gesmolten zink met een vlamspuitpistool of elektrische boog op het gestraalde oppervlak, waarna het onmiddellijk verhardt. Bij het metalliseren van een oppervlak brengen we één of meerdere beschermlagen toe, afhankelijk van de omgeving waarin de metaalconstructie geplaatst zal worden. Benieuwd welke constructies wij dagelijks onder handen nemen en metalliseren? Bekijk dan zeker onze vele realisaties.

Waarom metalliseren?

Metalliseren is een duurzame oplossing omdat het de tijd en agressiviteit (weersomstandigheden en vochtinvloeden) van de omgeving goed doorstaat dankzij de corrosiewerende beschermingslaag. Door deze langdurige en efficiënte bescherming vermindert u kosten en reparaties aan uw metaalconstructie(s) en doet u een aanzienlijke besparing. Bovendien creëert u met het metalliseren de perfecte basis voor eventuele afwerkingen zoals poederlakken of nat lakken.

U kan bij ons terecht voor het metalliseren van diverse onderdelen (velgen, poorten, hekwerk, ...) en andere metalen constructies, zowel groot als klein. Onze metallisatiecabine (20 meter lang, 7 meter breed en 6 meter hoog) beschikt steeds over voldoende capaciteit.

Voor meer informatie over metalliseren, kan u bij onze experts terecht. Heeft u een specifiek project en nood aan professioneel advies of wilt u graag een vrijblijvende offerte?

 

Graag meer informatie of een vrijblijvende offerte?

Laat het ons weten. Wij helpen u graag verder.