Stralen

Stralen is de eerste stap bij de oppervlaktebehandeling van metaal. Door het metaal te ontdoen van roest, vuil en verfresten onstaat er een gereinigd oppervlak dat vervolgens gemetalliseerd en gepoederlakt kan worden. Stralen gebeurt met staalkorrels die we onder hoge druk tegen het te behandelen oppervlak blazen.

Om een optimaal eindresultaat te garanderen, stralen we het metaal steeds tot de gewenste zuiverheidsgraad. Voor het metalliseren achteraf is het eveneens belangrijk dat we de juiste oppervlakteruwheid creëeren.

In onze eigen ateliers stralen we dagelijks diverse metalen constructies, zoals velgen, omheiningen en poorten. Onze straalcabine is maar liefst 20 meter lang, 7 meter breed en 6 meter hoog en is dus uiterst geschikt voor het stralen van zowel kleine als grotere onderdelen. Benieuwd naar meer? Contacteer ons of laat u inspireren door onze vele realisaties.

Chemisch ontlakken van velgen

Naast stralen, kan u bij ons ook terecht voor het chemisch ontlakken van metalen onderdelen. In de praktijk gaat het hier meestal over velgen en kleine aluminium onderdelen. Bij chemisch ontlakken dompelen we het onderdeel voor een bepaalde tijd onder in een bad met chemicaliën. Hierdoor komt de laklaag los, zonder aantasting van het oppervlak eronder. Na het zuurbad wordt het onderdeel onder hoge druk met water gespoeld om zo de zuurresten te verwijderen.

Bent u op zoek naar een ervaren partner voor het stralen of chemisch ontlakken van uw metalen constructie of onderdeel? Of heeft u graag meer informatie over een specifiek project? Onze vakmannen helpen u graag verder.

 

Graag meer informatie of een vrijblijvende offerte?

Laat het ons weten. Wij helpen u graag verder.